2021-07-13 14:46:37• hírek • Bede Emőke

Már dolgoznak a munkagépek a Sárközújlak és Avasújváros közti szakaszon

Altfatter Tamás, Szatmár megye prefektusa kedden terepszemlét tartott a 19-es jelzésű országút Sárközújlakot Avasújvárossal összekötő szakaszán, ahol jelenleg útfelújítási munkálatok zajlanak.

A közel 11 millió lejes projekt finanszírozója a Közúti Infrastruktúra-Kezelő Vállalat (CNAIR), kivitelezője pedig a szilágyperecsenyi Drum Construct Kft. A cégnek a vállaltak szerint 8 hónap alatt kell befejeznie a munkát, mely mellé 36 hónap garancia is jár. Noha a munkakezdésre felszólító ukázt még június 11-én kiadták, a csapatok a vártnál kisebb lendülettel vetették bele magukat az út korszerűsítésébe, mostanra azonban úgy tűnik, sikerült „életet lehelni” a gépekbe. A Sárközújlaktól a muzsdaji vasúti átjáróig tartó szakaszon jelenleg párhuzamosan öt csapat is dolgozik.



Altfatter Tamás arra kérte az Országos Útügyi Vállalat szatmári kirendeltségének vezetőjét, hogy folyamatosan kövessék a munkálatok előrehaladását, különös tekintettel az alkalmazandó technológiára vonatkozó előírások és a munkafázisok közti határidők pontos betartására. A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint az első aszfaltbetonréteg leöntése után a felületre egy 6 centiméter vastag kötőanyag-, azaz binderréteg kerül, melyre ezt követően még egy 4 centis koptatóréteg is jön. Az útburkolat után kialakítják az útpadkákat, valamint a mellékutakra és a magánterületekre vezető behajtókat is.


Az ezen útszakaszt rendszeresen használók számára már csak azért is örvendetes ez a hír, mert ez az 1985 és 1987 között lebetonozott út korában ilyen jelentős felújításon még nem esett át, csak időszakos karbantartási munkálatokat végeztek rajta. A Szilágy megyei kivitelező becslései szerint a korszerűsítéssel akár a vállalt határidő lejárta előtt 4 hónappal végezhetnek, mely – látva a kivezényelt munkagépek és munkaerő számát – tarthatónak tűnik – tájékoztat a prefektusi hivatal.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: